Ordføreren klippet sløyfebåndet og erklærte AUK for åpnet.

– Vi i Stjørdal er stolte over å ha så mye flott lokalprodusert mat å by på og vi er opptatt av å formidle smaken av Stjørdal, sa ordføreren etter å ha både kjøpt lunch og holdt tale for de mange som møtte fram for å bivåne nyanskaffelsen.

Saken fortsetter under bildet

På plass: Torsdag åpnet AUK på Torgkvartalet. Fra venstre: Solvor Reinsberg fra Eidum Gårdsbakeri, Kristian Helgesen fra Langøra Kaffebrenneri, Gry Fornes og Eirik Yven fra Fornes Honning og Renate Aune fra Langøra Kaffebrenneri. Foto: Anne Gundersen

Samarbeid

AUK er et samarbeid med flere lokalmatprodusenter og det bys på alt fra ferske egg, brød og melk til honning, grønnsaker og spekemat fra Stjørdalsdalføret.

– Vi som er medeiere skal både levere varer og jobbe på skift i butikken, sa Solvår Reinsberg fra Edum gårdsbakeri til Nea Radio et par dager før åpningen. Også Torgkvartalet, hvor AUK er plassert, er involvert i samarbeidet.

– Det er Torgkvartalet som har kjøpt denne bilen og de lar oss være her. Det er ikke sikkert dette hadde vært mulig uten Torgkvartalet, mener Reinsberg.

Saken fortsetter under bildet

Lunch: Ordføreren benyttet anledningen til å kjøpe seg lunsj hos AUK. Foto: Anne Gundersen

By og land

Ordfører Vigdenes mener at det at et konsept som AUK kan få grobunn i Stjørdal, sier noe om hvor langt byen har kommet.

– Vi ser at det satses på mange hold og nå også på dette som Stjørdal er så opptatt av, nemlig at by og land kan gå hand i hand. Nå kommer lokalmatprodusentene enda nærmere kundene og det tror jeg det er marked for i Stjørdal nå. Dette er med på å bygge identiteten til stjørdalingene, mener Vigdenes.