Koordinator for samordning av lokale rus og kriminalitetsforebyggende tiltak, Tove Storhaug i Selbu kommune, hadde invitert pressen til å lage en en reportasje rundt ungdom og alkohol. - Vi ser en økende tendens til at ungdommer i Selbu drikker en del. Vi går en sommer i møte med mye fritid og vi ønsker nå å rette en henvendelse til foresatte og andre i forhold til å ta ansvar.

Inspektør og sosiallærer Tove Solli, informerte om at Selbu ungdomsskole dessverre har måttet avlyse det planlagte foreldremøtet to ganger på grunn av koronarestriksjoner. Hun syntes derimot det er svært positivt at foreldre har tatt kontakt og ønsker å diskutere temaet.

Flere i møtet poengterte at de ønsket en åpen dialog rundt utfordringen, samtidig som det må være lov for voksne å være uenige når det gjelder drikkekulturen. Det er viktig at foreldre og ungdommer snakker åpent om temaet og at foreldre tør å sette grenser og være upopulær.

UngData undersøkelsen for Selbu viser at det skjer en holdningsendring rundt alkoholvaner når elevene kommer opp i videregående skole.

Politikontakt Geir Tore Solli refererte til at Selbu har en festkultur der generasjoner møtes, men at en ikke bør skjenke alkohol til mindreårige. - En lar ikke 14-åringen ha en "hjemme alene fest." Samtidig presiserte han at det var illegalt å kjøpe alkohol til mindreårige.

I møtet deltok også 10.klassingene Dorte Sørflakne og Amelia Nervik, som var enige om at en ikke trenger å drikke alkohol for å ha det artig. Begge er MOT-motivatorer og var enige om at det er viktig å bygge trygge ungdommer som tør å ta gode valg for seg sjøl.