I snart 14 dager har russestyret planlagt dagens aktiviteter på Selbu videregående skole. Foruten salg av masse vafler har de også fått tak i Marie Kaldal som jobber i Leger uten grenser og som har kommet til Selbu for å snakke om årets TV aksjon.

Dette er et av to prosjekter med innsamling av penger til gode formål. Litt senere i høst skal russen samle inn penger til kreftsaken. Det forteller årets russepresident Linda Rønsberg

Maria Kaldal er på besøk på Selbu videregående skole og jobber i Leger uten grenser. Hun skal holde innlegg om årets TV-aksjon og om leger uten grenser og deres arbeid med livreddende helsehjelp til de som trenger det mest og som ikke har tilgang til dette nå i dag.

Hun forteller at det er veldig hektisk i innspurten mot innsamlingsdagen på søndag og det er gøy å se på all frivilligheten som bidrar i dette arbeidet.

Hun er spent på hvordan innsamlingen her i Selbu og Tydal går i og med at man har satset på en tilnærmet hel-digital løsning.

- Det har jo vist seg at dette ikke er det beste med tanke på bøssebærere, og det å få inn penger, men så lenge man klarer å markedsføre det godt nok og nå ut til folk så skal det gå fint, avslutter Maria Kaldal fra Leger uten grenser.

Hør intervjuet med russepresident Linda Rønsberg og Marie Kaldal fra Leger uten grenser her: