Det handler om kaker, om deilige fristelser, om hekser og prinsesser og andre eventyrfigurer, bryllup og forviklinger og vanskelige familieforhold eltet sammen i en deilig galskap.

Det spares verken på vittige replikker eller fremragende sangprestasjoner når Levanger Nye Teater inviterer til kakefest i den splitter nye forestillingen "Burger og b(r)ak".

Oppskriften består av en herlig blanding av eventyrfigurer, kaker og bakverk og referanser fra det lokale næringslivet.

Pøbel og Pavlova truer i kulissene

Handlingen er lagt til et bakeri, der Borgermester Stang og Sara Bernhard ønsker å gi bedriften videre til sin datter Kringelin. De vil arrangere et bryllup før de går av som pensjonister, men Kringelin er mest opptatt av å henge i skateparken.

Foreldrene vil at hun skal gifte seg, men det vil ikke Kringelin. Hun liker seg best i skateparken. Foto: Karin Jegtvik

I kulissene lurer Pøbel som også har lagt sin elsk på bakeriet. Han ønsker å lage en restaurant under mottoet: «Burger til folket». I tillegg truer en heks på et slott i skogen. Det er Sara Bernhards onde søster, Pavlova.

Pøbel leder gjengen bestående av Enkel, Dobbel og Dobbel. Han vil starte burger-sjappe og har planer om å tuske til seg lokalene til bakeriet. Foto: Karin Jegtvik

Den onde, men vakre, Pavlova ønsker å kvitte seg med alle som er penere enn henne og nå sier speilet at det er hennes søster. Derfor sender hun de yndige, men farlige, Jordbærpikene på tokt for å drepe søsteren sin. Klarer Snehvit og de syv dvergene og Tornerose med feene å stoppe henne? Og vil Pøbel klare å få kloa i bakeriet?

Pavlova er en ond heks som bor på et slott i skogen. Hjelperne hennes er de yndige - men farlige - Jordbærpikene. Som gjør nesten alle sine replikker i imponerende kor. Foto: Karin Jegtvik

Noe for en hver smak

Her er det tett mellom drama, forviklinger og godbiter, og ungene på scenen bærer stykket med godt tempo og genuin humoristisk timing. De unge skuespillerne er i alderen 10 - 18 år, og gjør rollene sine med stor overbevisning og sjarm.

Det er også flere store sangprestasjoner - der flere viser at de klarer kunsten å både synge, danse og leve rollen helt ut. Her var det mange store, unge talenter å skotte.

Sara Bernhard er misfornøyd med livet og veldig glad i kaker. Karakteren brakte fram mang ei latterkule i løpet av forestillingen. Foto: Karin Jegtvik

"Burger og b(r)ak" er et splitter nytt stykke ført i pennen av regissør Hilde Brørs. Humoren passer det unge ensemblet meget godt, og det drives godt framover av gode punchlines og fantastisk regi.

Musikken er det Solveig Salthammer Kolaas som har lagt ny tekst til, som er en kunst i seg selv. Det flyter godt og det er både imponerende og rørende å se hvor samkjørte, scenevante og trygge de unge skuespillerne er.

Dette er rett og slett et stykke som tar kaka og som inneholder både søtt, salt og syrlig - noe for en hver smak.

Urpremieren går av stabelen på torget i Levanger klokka 18.30 fredag. Det er satt opp totalt sju forestillinger, og billetter finner du på Kultar.

Nea Radio var til stede på generalprøven torsdag kveld.

Hør intervju med skuespillere og teaterlagsleder her:

Pavlova spør speilet hvem som er vakrest, og blir ute av seg av sinne og hevngjerrighet når hun hører at det er hennes søster, Sara Bernhard. Foto: Karin Jegtvik
Tornerose er forgiftet og er kronisk trett og sliten. De tre feene prøver å finne en kur som kan gjøre henne frisk. Foto: Karin Jegtvik
Bakemester Innherred er full av historier og sjefer rundt assistenten sin Bruborg, som benytter en hver anledning til å stikke av. Foto: Karin Jegtvik
Pavlova har et team av assistenter som holder henne vakker og aktuell på sosiale medier. Foto: Karin Jegtvik