Ester Mikkelsen ble torsdag kveld hedret med frivillighetsprisen av Røros kommune under et arrangement på Storstuggu.

Prisen, som består av et diplom og 15.000 kroner, ble overrakt av ordfører Hans Vintervold. Ester Mikkelsen fikk prisen for sitt frivillige engasjement særlig innenfor Bergstaden teaterlag, Elden og Vinterfestspill i Bergstaden.

Mikkelsen takket for prisen og fortalte en del om sin rolle i teaterlaget, Elden og Vinterfestspill.

- Frivilligheten er stor på Røros. Å være frivillig holder meg oppegående. Å være frivillig er ikke farlig. Meld dere på, sa hun blant annet.

Hør vår reportasje fra utdelingen av frivillighetsprisen:

I innslaget hørte vi til slutt Unni Ryens selvskrevne prolog til tonefølge av Jo Ryen. Vi hørte også ordfører Hans Vintervold, Ester Mikkelsen og noen toner fra Elden-musikken ved Kirsti Sæter, Vegar Dahl og Jo Ryen.

Flere bilder nederst i saken.

Bergstaden teaterlag

Ester Mikkelsen takket for frivillighetsprisen. Foto: Nils Kåre Nesvold.

Ester Mikkelsen har vært med i Bergstaden teaterlag helt siden oppstarten i 1977. Mye av hennes frivillige engasjement her har vært å ha kostyme og rekvisitansvar. Hun har i tillegg hatt andre roller som eksempelvis inspisient. I tillegg er hun æresmedlem i Bergstaden teaterlag.

Elden

I Elden er det også kostyme som har vært hennes hovedansvar.

- Å ha ansvaret for kostymer i ei slik oppsetting som engasjerer en mengde skuespillere på scenen er en veldig krevende jobb. Ester har løst oppgavene på strak arm selv om det i perioder har betydd at hun nærmest måtte jobbe «døgnet rundt». Den rollen som Ester har hatt overfor våre barn og ungdommer i Elden er også viktig å nevne som særdeles viktig. Alle barn og unge som har vært innom teaterlaget og Elden vet hvem Ester er, og hun har spilt en viktig sosial rolle for alle involverte, heter det i begrunnelsen.

Vinterfestspill i Bergstaden

I tillegg til dette var Ester Mikkelsen frivilligansvarlig de første ti årene av Vinterfestspill i Bergstaden. Her gikk arbeidet i å skaffe frivillige, sette opp vaktlister, innkalle de frivillige til bemanning under konsertene. Og mange av disse vaktene tok hun selv. Etter at hun ikke hadde hovedansvar for frivillige, har hun stilt opp som inspisient og medhjelper til administrasjonen.

Frivillighetsprisen ble i år delt ut for femte gang.

Variert program

Nils Martin Tidemann ledet arrangementet. Foto: Nils Kåre Nesvold.

Tildelingen av  prisen skjedde under Frivillighethetens dag på Storstuggu.

Programmet startet med vakker sang og musikk med Kirsti Sæter, Jo Ryen og Vegar Dahl.

Ildsjelen Magne Fossbak fra Knykengjengen i Orkdal holdt et inspirasjonsforedrag om hvordan holde engasjementet oppe -  en fantastisk historie om hva dugnadsånd og arbeidsglede kan føre til for alle som er åpen for å delta.

Knykengjengen fikk Ildsjelprisen i 2014. Siden de startet sitt arbeid i Knyken skisenter, har dugnadsgjengen lagt ned et arbeid som tilsvarer 60 millioner kroner og 170.000 dugnadstimer.

Hør hele foredraget til Magne Fossbakk her:

Ivar Vaa, leder i idrettsrådet og styremedlem i Røros frivilligsentral, takket Fossbakk.

- Dette dreier om å satse på å dyrke tilhørighet, styrke og fellesskap der alles bidrag er like viktig. Dette er et vitnesbyrd om at det gjelder å ta vare på hverandre og dyrke at alle har det bra, sa Vaa blant annet.

Arrangementet ble ledet av Nils Martin Tidemann.