-Vi håper mange vil melde seg til årets viktigste søndagstur og bidra til dette viktige formålet, det sier Varaordfører i Stjørdal Renate Trøan Bjørshol som også er koordinator for aksjonen i Stjørdal. Hun oppfordrer alle til å bli med på det som sies å være årets viktigste søndagstur; - Jo flere som melder seg som bøssebærere, jo mer får vi gjort.

Barn hjelper barn

Fylkesaksjonsleder i Trøndelag, Siri Krogness Forsnes mener at aksjonen er ekstra viktig i går siden det handler om at barn hjelper barn. - Nå ser vi at krigen er veldig nære, sier Forsnes som tror at det vil påvirke givergleden. Hør intervju med Fylkesaksjonsleder i Trøndelag, Siri Krogness Forsnes og Varaordfører i Stjørdal Renate Trøan Bjørshol nederst i saken.

Barn som vokser opp i krig

De innsamlede pengene går til Redd Barnas arbeid for å hjelpe barn som er rammet av krig og konflikt. Hvert sjette barn i verden vokser opp i krig og konflikt, og det har aldri vært så mange barn på flukt som nå. Årets TV-aksjon går til tiltak som gjør familiene, skolene og nærmiljøene tryggere for barn. Midlene fordeles mellom prosjekter i Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, Den demokratiske republikken Kongo og Norge. I Norge hjelper de barn som har flyktet fra krig og konflikt.