Rørosbandet DAB startet det nye året med å slippe sin nye singel "Supermann" med tilhørende musikkvideo.

– Supermann er en sang som handler om opplevelsen av å se andre folk gå gjennom en dårlig dag. Folk du ser som mister balansen på gata og faller, tråkker i en sølepytt eller mister handleposen med mat på vei hjem. Ikke noe alvorlig, men nok til å kanskje gjøre dem flaue. Denne sangen er til dem. De er våre superhelter. Det er helt ok å feile, og disse menneskene representerer hva vi alle, ufrivillig, kan oppleve fra tid til annen, skriver bandet i en pressemelding.

Trioen fra Røros, består av Joachim Andersen på bass og vokal, Øyvind Hånes på gitar, Hallvard Løberg på trommer. De kategoriserer seg selv innen sjangeren indierock på norsk med tekster om hverdagslige tema og finurlige problemstillinger.

Bandet har blitt sammenlignet med blant annet deLillos og Dunderhonning.

Trioen har spilt sammen i tre år og har i løpet av den tiden sluppet debut-EP, spilt mange konserter rundt om i landet, blant annet på John Dee i Oslo, Knaus på Samfundet i Trondheim, samt mange konserter på Røros og omegn. Bandet har også blant hatt oppdrag so, support for Pom Poko og Hanne Kolstø.

Singelen "Supermann" er den første i rekken av tre singler som slippes i 2020. Tidligere har bandet sluppet én EP og tre singler.

To av medlemmene, Joachim Andersen og Øyvind Hånes, var nylig innom Nea Radio for en prat: