I en orange t-skjorte i luftig polyester, varmer representanten fra laget "Søskenbarna Fuglem" opp til torsdagens første etappe av St. Olavsloppet.

Onkel er sjefen

Jonas Fuglem har fått det ærefulle oppdraget å legge grunnlaget for dagens distanse, som går fra Moan stadion i Levanger til Sandvika i Verdal. På grensa til Sverige.

- Håper jeg får starta bra, så de andre ikke blir sure, ler Jonas.

- Det er godt å få starte, så er jeg ferdig med det. Det blir varmt utover dagen i dag, sier han.

Første etappe går fra Moan stadion til Mule skole, og er 6,6 kilometer lang. På Mule skole bytter han med et nytt søskenbarn Fuglem. Det er slektas eldste onkel som bestemmer rekkefølgen på familiemedlemmene.

- Ja, det er onkel som bestemmer og er lagleder. Onkel Nils Even Fuglem - han er sjefen, sier Joans.

Jonas Fuglem er en av deltakerne fra Selbu-laget "Søskenbarna Fuglem" under St. Olavsloppet. Foto: Karin Jegtvik

Hele familien i sving

Dette er en gammel tradisjon i familien Fuglem. Aldersgrensen for å være med på løpet er ti år, og alle søskenbarna har vært med siden de var ti, ifølge Jonas.

- I alle fall de yngste søskenbarnene.

- Hvordan bruker det å gå da?

- Vi vinner ikke, men vi gjør det greit. Det viktigste er å møtes og ha det artig sammen.

Hele familien er i sving når søskenbarna fra Selbu-slekta Fuglem deltar i løpet. Torsdag er det meldt nesten 30 grader, og da er det viktig å få drikke og avkjøling underveis.

- Farmor stiller med våt svamp, og så får vi drikke av onkler og tanter underveis i løpet. I tillegg til de oppsatte drikkestasjonene.

Og "Søskenbarna Fuglem" starter bra. Jonas Fuglem er nummer tre ut av Moan stadion og i godt driv opp mot Kirkegata i det Nea Radio mister ham av syne.