Den 24. april 1964 markerte begynnelsen på en musikalsk reise som skulle vare i over seks tiår.

Da ble bandet The Saints ble etablert, og Stein Ødegård og Terje Elven hadde med seg Arne Floor, og Helge Korssjøen i bandet.

På spørsmål om hvordan det har vært å spille sammen så lenge, svarer Terje at det har gått helt fint, bortsett fra at han synes Stein alltid har vært så mye bedre enn ham.

– Og det liker jeg ikke, sier han med glimt i øyet.

Stein startet musikkarrieren bak trommesettet, mens Terje spilte sologitar.

Etter hvert ble det andre instrumenter som de to er mest kjent for å traktere - Stein med gitaren og Terje på bass.

Selv om Stein en periode bodde og arbeidet i Oslo, klarte han og Terje å opprettholde sitt bånd gjennom jevnlige møter og felles prosjekt.

Siden Stein og familien vendte tilbake til Røros på begynnelsen av 1980-tallet, har de to musikerne vært uatskillelige gjennom blant annet Bergstaden Old Stars og ikke minst de tidlige årene med Det Brinner En Eld (senere Elden).

– Det er et mange musikalske venner vi har delt scenen med opp gjennom årene, og som like gjerne kunne ha blitt invitert til å bidra på en slik historisk konsert. Når alt skal kokes ned til en to timers lang konsert, er det klart at valget av medvirkende har vært krevende, sier de to vennen om jubileumskonserten i Storstuggu.

Stein og Terje spiller sammen i mange musikalske sjangere. Foto: Per Magne Moan

Også ved tidligere korsveier har de to markert sitt samspill sammen, og gjerne med musikalske venner.

Denne gangen vil de forsøke å gjenta suksessen med et nytt knippe støttespillere på scenen.

– Det blir en uforglemmelig kveld med alt fra Rock’n Roll, rockabilly, blues, jazz, til viser og kanskje noen overraskelser, lover de.

Med seg på scenen har de blant annet Bergstaden Old Stars, Stein Hanssen, Anne-Karin T. Wendelbo, Erik Roll, Tor Welo, Asbjørn Olsen, Siri Gellein, Arne Skognes, og Old Folks Jazz Quintet.

Hør intervju med Stein og Terje her: