Like vakker som en vinterprinsesse kom Therese Johaug til Røros kirke nyttårsaften. For to år siden forlovet hun seg med roeren Nils Jakob Hoff, og nå var tiden inne for å fullbyrde lovnaden om et liv sammen i gode og mindre gode dager.

Brudgommen ankom bryllupet til spark sammen med sine forlovere.

Vakre kulussier

Ordfører Isak Veierud Busch sier det er mange som velger å gifte seg i Bergstaden Ziir - den åttekantede kirka fra 1784, som ligger øverst i Kjerkgata. Spesielt artig er det at den kjente og kjære skiløperen Johaug, som opprinnelig kommer fra Dalsbygda 20 kilometer lenger sør, velger å legge bryllupet sitt til nettopp Røros.

– Folk synes det er hyggelig at Johaug og Hoff gifter seg på Røros. Det er noe det snakkes om i lokalsamfunnet. Det er en artig sak, sier ordfører Busch til NRK Trøndelag.

– Det er en utrolig vakker vinter på Røros, og det passer det godt at en av våre største vinteridrettsstjerner velger å ha bryllupet sitt på et sånt sted, mener Busch

Flere av Johaugs tidligere lagvenninner og konkurrenter var til stede i bryllupet, og Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg og lillesøsteren Veronica Johaug var forlovere, og stilte i like kjoler og jakker. Birgit Skarstein var også å se blant bryllupsgjestene.

Det var folkefest i gatene da Therese Johaug og Nils Jakob Hoff giftet seg i Røros kirke på nyttårsaften. Foto: Johanne Stensaas

Staysman kræsja festen

Etter vielsen forlot brudeparet kirken med hest og slede, og gatene i Røros var fylt av jublende og glade folk som ønsket det nygifte ekteparet lykke til.

Så gikk turen til middagsfest og en fortsatt feiring av kjærligheten, og på bilder og videoer på sosiale medier så det ut til at det ble et livete party med et feststemt brudepar og energiske gjester.

På bryllupsfesten dukket også Staysman opp, og laget show fra scenen. Han skal, ifølge seg selv, ha blitt starstruck da han så hvem som sto på gjestelista.

– Kræsja bryllupsfesten til Johaug og Nils Jakob, og ja jeg er stasrstruck som bare juling, melder han på SnapChat.

Han la også med en video fra bryllupsfesten der vi kan se brudeparet i fri utfoldelse på dansegulvet sammen med bryllupsgjestene, mens de synger med til Staysman for full hals.