– Vi er veldig spente på hva vi får inn. Hva slags utstilling dette blir er veldig åpent, men teamet er altså fugler, med en forholdsvis bred tolkning, sier kulturhusleder ved Storstuggu på Røros, Atle Auran.

Storstuggu inviterer alle til å bidra med hva som helst til utstillingen «Fugler» som skal stå i kulturhuset fra 17. til 26. mars.

– Her åpner vi for alt, fra strikking til keramikk til grafikk. Hva som helst. Vi prøver rett og slett å åpne døra for folk, og å få folk til å åpne skuffene sine og vise frem hva de har liggende, sier Auran.

Oppspill til besøk fra Riksteatret

Valg av tema er ikke tilfeldig.

– Det skal ikke skyves under en stol at dette er et vorspiel, eller et oppspill, til Riksteatret kommer med «Fuglane» av Tarjei Vesaas. Derfor er det også lagt inn en slags premiering, der alle som deltar i utstillingen er med i trekningen av en middag for to og to billetter til forestillingen den 26. mars, sier Auran.

Innleveringsfristen til utstillingen er 15. mars klokken 15. Utstillingen åpner to dager etterpå, 17. mars klokken 17.

– Det er mange som har sagt at det hadde vært gøy å være med, noen har varslet at de kommer med ting og andre har sagt at de kommer for å se mangfoldet som forhåpentligvis blir på utstillingen. Det blir veldig spennende, vi vet ikke en gang hvor stor plass vi trenger til utstillingen.

Kan bli gjentatt med andre tema

Auran forteller at dette er noe de har hatt lyst til å gjøre på Storstuggu lenge.

– Vi har et kulturhus som er godt brukt og godt besøkt, men når det gjelder akkurat denne delen av kulturen, så har vi litt å gjøre ennå. Nå hadde vi litt rom for å planlegge, sier han.

– Er dette noe dere vil gjøre flere gang, med andre tema?

– Ja, det tror jeg ganske sikkert. Vi må gjøre en vurdering etterpå, men responsen har vært så godt at jeg tror dette absolutt vil være mulig å gjøre med andre type tema senere.