- Jeg kan jo ikke reise rundt og spille for tomme hus, sier Anders Jektvik etter den første av tre konserter i Lademoen kirke i Trondheim.

Glad folk kommer

Han har avlyst nesten hele kirkekonsert-turneen sin, siden det har vært vanskelig å selge billetter. Jektvik tror folk er skeptiske da smitten har blomstret opp igjen og flere tilfeller av den nye virusvarianten Omikron.

- Vi sliter med å få folk til å komme, og vi kan jo ikke spille bare for den hellige ånd og Jesus på korset, spøker Jektvik. - Jeg er veldig glad for de som likevel velger å komme. Vi har to konserter igjen nå. Begge i Lademoen kirke.

Kom på døra

Fredag spilte han for om lag hundre publikummere i ærverdige Lademoen kirke. En lun førjulsstemning akkopagnert av Jektviks mørke røst og kloke, poetiske tekster. Konserten kledde kirkerommet godt.

- Det er helt spesielt å være i kirkerommet. Vi velger låter som passer inn til det lavmælte og rolige, mener Jektvik. - Det er også et helt annet publikum. I kirka er publikum mer andektige og ettertenksomme, og de lytter til tekstene i større grad. Det liker jeg godt.

Anders Jektvik spiller sine siste kirkekonserter i Lademoen kirke lørdag klokka 15.00 og 19.30. Og billettene kan kjøpes i døra, sier Anders.

- Så er vi ferdige med kirkekonsertene i år. Kun noen event-jobber gjenstår før jul.