Det har vært en spesiell oppkjøring før årets oppsetning av utendørsteateret Elden på Røros. Ikke bare har det hele tiden vært endringer i tilpasninger i forhold til korona, men også om det rett og slett har latt seg kunne gjennomføre.

Covidtilpasninger

Utfordringene har stått i kø og Elden har helt klart vært tilpasningsdyktige. Nye ideer har kommet på bordet for å både videreutvikle konseptet og ikke minst å gjøre det publikumsvennlig til tross for stadige endringer for å gjøre oppsetningen covidtilpasset.

Hard jobbing inn mot mål

Over 300 frivillige har den siste tiden stått på dag og natt for å kunne levere en opplevelse av de sjeldne på Slegghaugene på Røros. Tirsdag var det klart for generalprøve, ikke bare for skuespillerne, men for alle ledd som må være på plass for at en så stor forestilling skal kunne gjennomføres i den svært spesielle tiden vi nå er inne i.

Trippeljobbing for alle involverte

- Jeg er først og fremst så imponert over 300 frivillige som har jobba trippelt fordi vi har så mange covidtilpassninger. Vi har tre innganger, vi har tre områder for bevertning, vi har rett og slett tre av alt, og det medfører at de frivillige jobber tre ganger som mye som tidligere år. At de klarer å stå og smile og yte sitt beste, både de som er på og bak scenen. Da blir jeg på «griner’n». For dette har vært noen utrolige tøffe uker fordi vi har måttet gjøre så mange endringer for at vi i det hele tatt skal få spille med alle de smitteverntilpasningene. Det gjør at jeg er så imponert over alle som har yt sitt beste. Du aner ikke hvordan folk har stått på for å få dette til. Så det er jeg på «griner’n» på nå rett etter generalprøven, sier daglig leder i Elden, Siri Gellein.

Elden spilles fra og med 28.juli og siste forestilling er satt til 7. august. Alle 6000 billetter til årets oppsetning ble raskt revet bort, så det er klart for fulle hus under alle forestillingene av det historiske utendørsteateret på Slegghaugene.