2022 var året da folk endelig skulle få dra på utenlandsferie igjen, men streikene i flybransjen har spolert mang en ferieplan. Derfor har flere måttet ta norgesferie også i år. Men for de som allerede hadde planlagt norgesferie, så gjør ikke det noe.

Athene Solum fra Nesna i Nordland er en av de mange campinggjestene på Storsand Gård Camping, og hun har hatt et par innholdsrike dager her i Malvik.

- Jeg har vært på lekeplassen og lekt, spist pizza og masse sånn greier. Og så skal vi på shopping i byen.

Etter oppholdet på Storsand skal familien på to hunder og fire mennesker videre til Lycksele i Sverige for å fortsette campingen.

Den karakteristiske broa inn til Storsand Gård Camping. Foto: Sofie Sørum

En som har et litt mer permanent opphold her på campingen er eieren Lars Ronæss. Han forteller om hvordan det har gått med campingsommeren så langt.

- Det startet veldig bra i mai og juni, da var vi faktisk 50% opp i forhold til 2019, som er det året vi sammenligner oss med. Men fra juli og til nå har vi hatt en nedgang, hovedsakelig på grunn av regnet.

Eier av campingplassen Lars Ronæss. Foto: Sofie Sørum

Regn på en campingferie er jo ikke det ideelle, men for en campingplass som består av flate gressplener kan regn by på en ekstra utfordring.

- Folk ligger ikke i ro. De kommer en dag og drar neste dag, så plassen blir ganske oppkjørt av dette. Vi må kjøre ut hver eneste gjest, både på grunn av brannforskrifter og fordi gressplenen er så oppkjørt.

Campingplassen har egen strandlinje med brygge. Foto: Sofie Sørum

Til tross for litt utfordringer med trønderværet, er det mange glade gjester som nyter oppholdet. Drivstoffprisene ser heller ikke ut til å påvirke campingturismen nevneverdig, da mange budsjetterer med dette før de reiser. Det som uansett er helt sikkert er at de som har valgt norgesferie i år, er garantert en ferietur.

Hør intervjuene her: