Jonas beste norske i VM

Med sin 11. plass ble Jonas Østbyhaug beste norske kjører i VM i snøscootercross

VM ble kjørt i Skellefteå i Sverige sist helg. Det ble også kjørt World Cup for damer samme helg.

Jonas Østbyhaug og Ståle Østby Eggen fra Tydal MK deltok begge og etter kvalifisering og semifinaler var begge klare for finalen.  Tidligere er VM-finalen kjlørt over tre likeverdige heat, men i år ble det ett finaleheat og full satsing i det ene heatet.

Begge Tydalskjørerne kom dårlig ut i finaleheatet.  Jonas kjørte seg oppover og endte til slutt på 11. plass og ble med det beste norske kjører.  Ståle fikk problemer med gearkassa allerede på første runde, mistet framdriften og måtte bryte finalen.  Ståle har vært forfulgt av problemer denne sesongen og det fortsatte også i VM.

Jonas var usikker på VM-starten etter forrige helg som endte med luftambulanse og sykehus, men tross stive muskler i ryggen stilte han opp og ble altså beste norske kjører.

Magnus Sagen Reiten fra Singsås ble nest best av de norske med 13. plass i sin VM-debut som 16-åring.  Kristoffer Holm var også uheldig og fikk en del juling i finalen.  Magnus Lindbäck og Martin Moland klarte ikke å kvaøifisere seg til finalen.

Det ble også i år svensk dominans i VM med Adam Renheim fra Lima som verdensmesterm med Emil Öhman og Nisse Kjellström på sølv og bronse.

I World Cup for damer ble det også svensk seier til Elina Öhman, med tre norkse jenter på de følgende plassene. Signe Irene Bråten kopierte sølvmedaljen fra nordisk, Malene Andersen tok bronse, mens Viktoria Kirkhus ble nr. 4.

Neste styrkeprøve blir NM i Valdres om to uker.

Forsidebilde: Jonas Østbyhaug ble beste norske i VM (foto: Frøydis Horven)