Til sommeren vil Nils Kåre Nesvold gi seg som redaktør og daglig leder i avisen Fjell-Ljom, og gå over i pensjonistenes rekker.

Da han entret Fjell-Ljom-redaksjonen 1. januar 2019, så var planen at han skulle være der i to år.

Når han går ut av lokalene ved nyttår, så har dette blitt til seks år.

– Det har gått over all forventning, og nå er oppdraget for lengst fullført. Vi har i dag ei moderne nettavis med svært gode lesertall, vi tilbyr podkaster og levende bilder og er attraktiv for både lesere, seere, lyttere og annonsører på flere plattformer, sier han.

Aviseventyr

Nesvold sier videre at Fjell-Ljom har snudd underskudd til overskudd, og avisa har hatt en kraftig opplagsvekst i denne perioden.

– Jeg har vært heldig og har fått være med på et lite eventyr i norsk avishistorie.

Glad i Ljomen

I første omgang skal Nesvold arbeide som redaktør og daglig leder fram til sommeren eller til ny leder er på plass. Deretter fortsetter han en periode i en friere stilling som rådgiver og prosjektleder i bedriften.

– Jeg er blitt veldig glad i Fjell-Ljom og ikke minst de flinke kollegene. Det har vært fem fantastiske år, sier Nils Kåre Nesvold.

Ny leder

Styreleder Jan Erik Øvergård sier at avisens eiere gjerne hadde sett at Nesvold fortsatte i stillingen, men aksepterer selvsagt at han nå etter eget ønske vil fratre.

– Nesvold har så å si gjort underverker i Fjell-Ljom, og vi er ham stor takk skyldig for den innsatsen han har lagt ned disse årene, sier Øvergård.

Styret starter nå arbeidet med å finne Nesvolds erstatter, og stillingen vil bli lyst ut som Redaktør/daglig leder. Nesvold har bygget opp en stor og meget kompetent stab i Fjell-Ljom, og oppgaven å føre avisa videre inn i en spennende medieframtid, burde være en attraktiv utfordring, mener Øvergård.

Hør intervju med Nils Kåre Nesvold her: