I februar i år pågrep politiet i Trøndelag en mann i 40-årene fra Trøndelag, etter tips om en mulig straffbar handling i en bolig i Stjørdal. Ved politiets ankomst hadde mannen to mindreårige jenter på besøk. Aktor anslår nå et antall navn på rundt 50, hovedsaklig barn. Det kommer fram i en kjennelse fra Trøndelag tingrett denne uka.

Hovedsaklig digitalt

Mannen har vært varetektsfengslet siden, og omfanget av saken har økt. Det er nå 11 fornærmede i saken og mannen er siktet for fem tilfeller av voldtekt mot barn under 14 år, tre tilfeller av seksuell omgang med barn i alderen 14 – 16 år, to andre voldtekter, nedlastning av overgrepsmateriale og brudd på narkotikalovgivningen. -Politiet etterforsker straffbare forhold vi mener har skjedd fra langt tilbake i tid, fram til februar i år. Hovedsakelig har den siktede kommet i kontakt med de fornærmede i saken via digitale plattformer og sosiale medier, sier påtaleansvarlig i saken, politiadvokat Thomas Berg.

Forlenget varetekt

Den siktede ble tirsdag denne uken varetektsfengslet i 4 nye uker med brev- og besøkskontroll, på grunn av fare for bevisforspillelse. Politiet har beslaglagt ca. 20 nettkontoer og over 200 databærende enheter som i hovedsak er gjennomgått. De fornærmede kommer stort sett fra Trøndelag, men også fra andre steder i Norge. - Vi har identifisert flere fornærmede i saken, og forventer at siktelsen vil bli utvidet i denne svært alvorlige saken, sier Thomas Berg.