Det var torsdag 13. juli 2023 at en mopedbil kolliderte med en varebil i Sør-Beitstad i Steinkjer. To jenter som satt i mopedbilen omkom i ulykken.

Føreren av mopedbilen ble etterhvert siktet for uaktsom kjøring. Også fører av varebilen har vært mistenkt for uaktsom kjøring, men mistanken ble svekket tidlig i etterforskningen.

Grundige undersøkelser

-Politiet har gjennomført en grundig etterforskning av saken. Det er gjort tekniske undersøkelser på stedet og av kjøretøy, gjennomgang av elektroniske beslag og avhør. Statens vegvesen har gjort sakkyndige undersøkelser av fart og kjøretøy, sier Malin Borg, politiadvokat i Trøndelag politidistrikt i pressemeldingen.

For fører av mopedbilen har Statsadvokaten henlagt saken på bakgrunn av siktedes død. For fører av varebilen har Statsadvokaten henlagt saken som intet straffbart forhold bevist. Dette betyr at etterforskningen og bevisene med særlig styrke taler for at fører av varebilen ikke har begått noe straffbart i forbindelse med ulykken.

Ikke påvist rusmidler

-Etterforskningen viser at det var mopedbilen som kom over i motgående kjørefelt og således forårsaket ulykken. Hvorfor det skjedde har ikke etterforskningen klart å avdekke. Det er ingen holdepunkter for at noen av førerne benyttet håndholdt mobiltelefon på ulykkestidspunktet og det er ikke påvist rusmidler, sier Malin Borg, politiadvokat i Trøndelag politidistrikt.

De sakkyndige undersøkelsene viser videre at ingen av førerne har holdt høyere hastighet enn fartsgrensen på stedet som var 80 km/t.