En godt fornøyd Håvard Werkland på hjemmebane kunne onsdag kveld heve armene i været og feire at han sikret seg tredjeplassen i den prestisjefylte kokkekonkurransen.

Vinneren ble Danmark, og Sverige sikret seg andreplassen.

Intervju med prisvinnere kan du høre i Trønderfrokosten på Nea Radio torsdag.

Kokkene fikk bryne seg på lokale trønderske råvarer, noe Werkland var meget fornøyd med.

Før prisutdelingen i Trondheim Spektrum hadde kokkesjefen en meget god magefølelse.

– Vi er så heldig i Norge som har fantastiske lokale råvarer, sier Werkland.

– En av rettene laget vi av reinsdyr fra Røros, og vi måtte bruke både tunge, skank og flatbiff og med lysholm linjeakevitt. Den andre retten var basert på tørrfisk, skrei og kamskjell, som er gullet vi har fra kysten i Trøndelag.

Det norske kokkelaget ble ganske tidlig enige om at de ville lage ekte og ærlig mat, så reinsdyret var stekt «last minute» og flambert med litt madeira for å gjøre det litt spennstig, foklarer Werkland.

Men det er på fisken han tror laget virkelig skåra noen ekstra poeng.

– Skreien posjerte vi i et smørbad, som jeg så at dommerne syntes var en ganske kul tidbredngsmetode. Så jeg håper vi klarte å kneppe noen poeng der, sier Werkland.

Og bronse betyr at Norge er videre til VM!