Den ferske meningsmålingen, som InFact har gjort for Nea Radio, viser at Arbeiderpartiet fortsatt er det største partiet i Selbu, men de har gått kraftig ned.

Mens SV ser ut til å gjøre et meget godt valg, om tendensen i målingen slår til på selve valgdagen.

Slik ville selbyggen stemt ved årets kommunevalg ifølge tallene fra InFact

Knapt flertall

SV har hatt en oppgang på 8 prosentpoeng, og målingen viser at de nå ligger på 15,3 prosent. Mens Ap har en nedgang på 12,2 prosentpoeng, og partibarometeret viser at de nå har 39,6 prosent oppslutning.

Arbeiderpartiet har mistet tre mandater i kommunestyret viser målingen InFact har gjort denne uka. Foto: Grafikk av InFact for Nea Radio

Ap mister også tre mandater i kommunestyret, viser målingen InFact har gjort denne uka.

SV får to mandater, og dobler dermed antall mandater i kommunestyret til fire. Senterpartiet får en og har dermed åtte mandater.

Det betyr at Arbeiderpartiet sammen med Høyre, som har tre mandater ifølge prognosen, har et knapt flertall i kommunestyret. Med 13 mandater. SV har sammen med Senterpartiet 12.

Foto: Grafikk av InFact for Nea Radio

Vil fortsatt ha Balstad

Når det gjelder spørsmålet om hvem som bør være ordfører etter valget, er det fortsatt Aps Ole Morten Balstad folket vil ha. Nærmere bestem 44,3 prosent.

Nesten 25 prosent sier at de ikke vet hvem de vil ha, mens 20,4 vil ha Senterpartiets Thomas Engan.

Balstad er mest populær til de som er over 65 år, mens Engan gjør det best hos førstegangsvelgerne og velgere opp til 29 år.

Få med deg Nea Radios valgdebatt på Torget i Selbu klokka 17.00. Streames også på nearadio.no og sendes på radio. Foto: Sofie Amalie Sørum/Arild Berg

Det er 201 personer som er spurt i målingen InFact har gjort, og kun personer som er stemmeberittiget - altså over 18 år. Og intervjuene er gjort på telefon mandag og tirsdag denne uka.

Under debatten på Torget i Selbu onsdag klokka 17.00 kan du høre hva partiene selv mener om resultatet av valgmålingen InFact har gjennomført.

Kom til Torget og se debatten live, eller se live-sendinga på nearadio.no eller hør den på Nea Radio.