Stiftelsen Peder Angels Minnefond ble etablert for å gi økonomisk støtte til unge talenter innen teater og musikk i Trøndelag og Os kommune i Innlandet. Nå er det åpnet for å sende inn søknader, skriver musikkteateret Elden i en pressemelding.

Deles ut under Elden

Fondet, som ble opprettet til minne om Peder Angel Langen Lundquist, deler ut inntil 30.000,- kroner i året til unge mellom 13 og 25 år.

19-åringen tok livet sitt i februar, og hadde allerede en lang karriere bak seg som sanger og skuespiller, som iblant annet i Norske talenter og spelet Elden på Røros.

Ungdommer med ambisjoner innen teater og musikk kan søke om støtte. Det er også mulig å søke om penger til lavterskeltilbud, som for eksempel til kulturskole eller assistanse for å delta i kulturelle aktiviteter.

– Fondet har ingen begrensninger på hva slike lavterskeltilbud kan innebære, skriver musikkteateret Elden i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Utdelingen av støtten skjer lørdag 3. august under Elden på Slagghaugen på Røros.

Oppfordrer til å søke

Familien ønsket ingen blomster i bisettelsen, men oppfordret heller til å gi penger til minnefondet. Det førte til at det i løpet av få uker kom inn over 600.000,- til fondet.

Det er gitt penger fra både privatpersoner, næringsliv og lag og organsisajoner.

– Vi vil oppfordre ungdommer med hjertet for teater og musikk om å søke støtte. Her kan du få støtte til sangtimer, støtte til folkehøgskole eller høyere utdanning. Dessuten er det også mulig å søke støtte til kurs eller innkjøp av instrument, sier mor til Peder Angel, Anna Lundquist Langen, i pressemeldingen.

Peder Angel som Mentzonius i forestillingen Elden i 2022. Foto: Marthe Amanda Vannebo / Foto: Marthe Amanda Vannebo

– For oss er det viktig at andre fullfører den drømmen han ikke fikk fullført selv, sier far John Arne Langen.

I juryen sitter Edvard Leander Langen, Anna Lundquist Langen, John Arne Langen, Anne Lise Aspaas og Siri Gellein.

Søknadsfristen er 15. juni, og alle interesserte oppfordres til å søke om støtte til sitt kunstneriske virke.

Hør intervju med Anna og Jon Arne Langen Lundquist her: