Tirsdag åpna Bocuse d’Or Europa i Trondheim Spektrum - europamesterskapet i kokkekunst.

Vinnerne her er som regel å finne på pallen i selve VM, som alltid går i franske Lyon.

Her er det norske laget klar til start:

Fokuserte og gira

De norske fargene skal forsvares av Håvard Werkland og hans team, her finner vi blant annet Gaute Dybvik.

På tribunen, sammen med tusenvis av fans, finner vi mamma Åshild Dybvik. Hun står blant en stor og forventningsfull gjeng nordmenn med flagg og kubjeller.

– Jeg tror det kommer til å bli en konstant høy og helt sinnsyk stemning hele dagen, sier Åshild entusiastisk før det norske laget er i gang.

– Du har jo en veldig pen plassering her nå. Du sitter jo bare tre til fire meter unna sønnen. Hvordan ser det ut så langt?

– Det ser meget bra ut. De ser veldig fokusert og gira ut. De er sultne.

Hør intervjuet med mor Åshild Dybvik her:

Bocuse d'Or er verdens desidert vanskelige og mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og har siden det utviklet seg til å bli en global konkurranse i kokkekunst.

Verdensfinalen går av stabelen i Lyon i januar neste år.

Se stort bildegalleri fra åpninga i Trondheim Spektrum 19. mars:

Både håndballkamp og 17. mai

Europamesterskapet i den prestisjetunge kokkekonkurransen samler tusenvis av fans fra hele Europa.

Dettte er et av de største arrangementene i Trondheim dette året. Midt i kaos står prosjektleder May Britt Hansen

– Det er flagg på tribunene, det er 20 nasjoner av Europas beste kokker som står på scenen, det er høy prestisje i verdens mest prestisjefylte kokkerkonkurranse, så vi er kjempeglade i dag, sier hun.

– Det er 17. mai og håndballkamp samtidig på en måte, så det er helt herlig.

Hør intervjuet med prosjektleder May Britt Hansen her: