– Jeg er veldig spent, for det er jo en helt ny verden på en måte, sier Henrik Fuglem før han røper sitt nye artistnavn.

– Og så er jeg jo litt spent på tilbakemeldinger, innrømmer han.

Hør hele intervjuet med Henrik Fuglem her:

– Fra klar himmel

Artisten, som blant annet deltok i «The Voice» for noen år siden, trengte en frisk start etter det han beskriver som en mørk periode. Og etter idémyldring landet han til slutt på navnet «Born Rhyee».

– Det betyr «Født Henrik», forklarer artisten.

– Vi forsøkte først å twiste litt på navnet mitt, men det funket ikke. Så kom det bare fra klar himmel: «Born». Og så hadde jeg Henrhyee fra før - så fjernet vi «Hen» og da ble det «Born Rhyee».

– Det eneste jeg vil her i livet er å være meg selv og følge drømmene mine, og være et godt forbilde for andre, sier Henrik Fuglem, som har vokst opp i Selbu. Foto: Torgeir Rørvik

Trives i Oslo

Henrik har vokst opp i Selbu, og har hatt en tøff oppvekst med mye usikkerhet og sleit med å finne plassen sin. da han oppdaga at han var homofil.

– Det eneste jeg vil her i livet er å være meg selv og følge drømmene mine, og være et godt forbilde for andre som kanskje er i samme situasjon, sier han.

– Var det vanskelig for deg å leve som den du er på bygda i Trøndelag?

– Det var jo det, for jeg aksepterte det heller ikke selv først. Men nå står jeg veldig godt i meg selv, forteller han.

– Jeg er på en veldig god plass i livet og trives i Oslo.

Ny musikk

Nå studerer Henrik populærmusikk på Høgskolen Kristiania, og har fått et stort nettverk av produsenter og låtskrivere. Og så skriver han en del musikk selv - mest til seg selv, men også til andre.

I mai kommer det ny musikk signert nettopp «Born Rhyee».

– Musikken ligger i et landskapet der pop, soul og gospel møtes. Med ærlige tekster. På engelsk da, så klart.

I mai kommer Henrik Fuglem aka «Born Rhyee» med ny musikk. Foto: Torgeir Rørvik