– Tanken bak er at dette skal være en kortreist turné med fokus på lave klimautslipp, samt å dele ikke-mainstream musikk på steder konserttilbudet for improvisasjonsmusikk og folkemusikk kanskje ikke er like utbredt som i sentrum av de største byene, skriver Jakob Nordli Leirvik i en pressemelding.

Turnerer i Trøndelag og Innlandet

Han er en av musikerne i visejazzkvartetten Leirblaa, og mandag starter de sin turné i Trøndelag sammen med folkemusikkduoen Synnøve Plassen og Bendik Qvam.

De skal også til Innlandet i løpet av de neste to ukene.

– Publikum vil få høre Leirblaas nyeste prosjekt «Drømmesky» og Plassen/Qvams fremføringer av folkemusikk fra Nord-Østerdalen og Trøndelag, skriver musikerne i pressemeldingen.

Vil nå nye publikummere

Under konserten i Galleri Kulviksvingen i Selbu, som er selve starten på turnéen, blir det et møte mellom folkemusikk, improvisasjon, akustiske instrumenter og elektroniske elementer, med tekster på norsk og ordløs sang.

– Turneen er en videreføring av Leirblaas tidligere suksessfulle turnéprosjekter, med mål om å lage en bærekraftig turné med så lavt klimaavtrykk som mulig, står det i pressemeldingen.

Folkemusikkduoen Plassen/Qvam består av Synnøve Plassen på vokal og lyre og Bendik Qvam på gitar, bukkehorn og fløyte. Foto: Gullfaxi/Ola Vatn

Den kortreiste tilnærmingen gjør at musikerne unngår å bruke fly og kan ha korte reisedager. Målet er også å dele musikken med publikum utenfor de største byene, og dermed bidra til å løfte samtalen om bærekraft i kulturlivet.

– Vi ønsker å dele musikken vår med publikum som ikke bor i sentrum av de største byene, og derfor ikke har tilgang på den samme bredden av kulturtilbudet. Gjennom turnéprosjektet utforsker vi mulighetene for å spille mange konserter, for nye publikummere, selv om vi befinner oss innenfor et avgrenset område geografisk, skriver de videre.

Hør mer om dette på Nea Radio mandag 22. april!