Cottage cheese fra Rørosmeieriet årets meieriprodukt

Økologisk cattage cheese ble kåret til årets meieriprodukt. Salgssjef Dagfinn Pedersen ved Rørosmeieriet tok imot prisen. Foto: Privat.

Rørosmeieriets cottage cheese konkurrerte mot tjukkmjølksis med solbær fra Galåvolden Gård og ble kåret til årets meieriprodukt.

Vinneren ble kåret under den store matgallaen og finalen i Det norske måltid i Stavanger fredag kveld.

Salgssjef ved Rørosmeieriet Dagfinn Pedersen tok i mot prisen og det var en tydelig rørt mottaker som tok i mot prisen på vegne av alle ansatte på Rørosmeieriet. Rørosmeieriet har tidligere mottatt prisen for sitt Røros Smør og sin Røros Rømme.

Meierifaglig håndverk
Økologisk Cottage Cheese fra Rørosmeieriet er en myk, smakfull ferskost. Osten langtidssyrnes og lages uten andre konserveringsmidler enn havsalt. Den er laget på økologisk lavpasteurisert og ikke-homogenisert skummetmjølk og fløte, osteløpe, mjølkesyrekultur og havsalt.

Overveldet meieribestyrer

Rørosmeieriets Røros Smør vant finalen i 2013 mens Røros Rømme vant finalen i 2015.

– Jeg er overveldet over at vi igjen har klart å vinne Det Norske Måltid, sier meieribestyrer Trond V. Lund.

– Det har etter hvert blitt et fantastisk mangfold av gode norske meieriprodukter, så vi vet at vi konkurrerer i en hard klasse. Det er spesielt artig å vinne med cottage cheese som kanskje ikke er en produktkategori som mange forbinder med en smaksvinner. Jeg håper at flere med dette får øynene opp for Rørosmeieriets Cottage Cheese, sier han.

Høyt nivå

– Det var høyt nivå blant finalistene i Det Norske Måltid 2016, er den unisone tilbakemeldingen fra finalejuryen etter at de har smakt seg gjennom alle produktene for å finne årets vinnere.

Finalejuryen har bestått av juryleder Einar Risvik (Nofima), Tom Victor Gausdal (Strand), Wenche Andersen (TV2), Kari Innerå (BA53), Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Roar Hildonen (To Rom og Kjøkken), og Gunnar Nagell Dahl (Fylkesmannen i Hordaland).

Les også:

Til finalen i Det norske måltid